Cégvezetők részére

Cégvezetők ügyvédi képviselete kiemelt terület számomra, ezért kérem tekintse meg, hogy milyen ügyekben tudok a segítségére lenni.

Ügyvéd igénybevételére nem minden esetben van szükség, de vannak olyan esetek amikor az ügyvédi eljárás kötelező (pl. cégeljárásban, ingatlan vásárlásakor..stb) Amikor az ügyvéd igénybevétele ugyan nem kötelező, a bölcs cégvezető olyankor  is igénybe veszi az ügyvédi segítséget. Ilyenkor nagyfokú biztonságot nyújt, ha egy szerződés megkötése előtt az ügyvéd átnézi a szerződést, felhívja a figyelmet az esetleges jogi buktatókra és javaslatot tesz annak elkerülésére. (utólag már nehezebb elhárítani a bajt. ) Irodámban eseti és tartós megbízásra is van lehetőség.

Leggyakrabban az alábbi ügyekben keresnek fel a cégvezetők:

  • Cégalapítás, cégmódosítás : (erről a Társasági jog, Cégjog szakterületek menüpontra kattintva olvashat bővebben.)
  • Követeléskezelés, tartozások behajtása: amennyiben Önnek (magánszemélyként) vagy cégének (jogi személyként) tartoznak, keressen fel irodámban, hogy a tartozás a lehető leghamarabb megfizetésre kerüljön. A követelés behajtására minden törvényes eszközt felhasználunk, például telefonon hívogatjuk az ügyfelet hogy minél előbb rendezze tartozását, valamint lehetőség van ügyvédi felszólító levél megküldésére, ami az esetek nagy százalékában már megteszi a hatását. Amennyiben ez sem segítene lehetőség van fizetési meghagyás kibocsátására, amelyet a törvény értelmében jogi személyek csak elektronikusan adhatnak be. Irodámban minden szükséges feltétel rendelkezésre áll a fizetési meghagyásos eljárás lefolytatásához.
    Amennyiben a fizetési meghagyásos eljárás feltételei nem adottak, a követelés egyéb törvényes úton történő behajtását is vállalom (peres képviselet, végrehajtási eljárás, végső esetben felszámolási eljárás kezdeményezése a nem fizető cég ellen)
  • Munkajogi tanácsadás cégvezetőknek: Munkavállaló felvétele vagy elbocsátása előtt érdemes kikérni ügyvéd tanácsát, mert egy jól megírt szerződéssel akár egy munkaügyi pert is megspórolhat önmagának. Természetesen, ha munkaügyi perre kerül sor, a peres eljárásban is vállalom a határozott munkáltatói peres képviseletet.
  • Céges szerződések átnézése, készítése: ha Önnek a szerződései esetleg az internetről származó ingyenes anyagok, mindenképpen ajánlott átnézetni ügyvéddel, mivel a jogszabályok gyakran változnak, és sok esetben nem az adott cégre szabott szerződések találhatóak a neten. Ha Önnek honlapja  van és szükség van egy ÁSZF-re vagy annak átnézésére, akkor is forduljon hozzám bizalommal.

Tartós megbízás cégvezetők részére:

  • Felhívom a figyelmét hogy a tartós megbízás esetén a listaáraktól jelentős mértékben kedvezőbb díjak kerülhetnek megállapításra. Ezért amennyiben az Ön cégében sok a behajtásra szoruló tartozás, gyakran kell szerződést kötni, tárgyalni és jól jönne egy állandó, megbízható ügyvédi segítség, javaslom hogy keressen fel irodámban a tartós megbízás lehetőségének és részleteinek átbeszélésére.
  • Tartós megbízás esetén a cégvezetők egyéb peres vagy peren kívüli ügyeiben is jelentősen kedvezőbb díjszabásra van lehetőség.
  • Tartós megbízás 3,6 és 12 hónap határozott időre köthető.
  • VIP telefonszám: Minden legalább 6 hónapra szóló tartós megbízást adó cégvezetők VIP telefonszámot kapnak amelyen – előzetes időpontkérés nélkül is – közvetlenül elérhetnek munkaidőben ha bármilyen jogi probléma vagy kérdés merül fel, sőt kivételesen sürgős esetben akár hétvégén is. Ezentúl már Ön is teljesen nyugodt lehet, mert jöhet bármilyen váratlan helyzet az ügyvédi segítség – legyen szó akár cégügyekről akár magánjogi ügyekről – azonnal rendelkezésére áll.

Vegye fel velem a kapcsolatot vagy kérdezzen Online!